Candida en Valtrex

Vraag

ik ben HIV+ en heb nu ongeveer vijf maanden Candida op mijn mond. De arts heeft zich ingeschreven voor Valtrex, (1gr, 3 keer per dag). Na de candida volhardde ik deed een onderzoek en ik vond geen enkele indicatie op het net dat zou suggereren de behandeling van candida met Valtrex, plus mijn dosering lijkt enigszins hoog gezien het feit dat mensen gebruik maken van Valtrex zo veel als ik alleen voor gordelroos en voor een korte periode van tijd, terwijl ik op de drug voor de tweede keer voor bijna een maand. Gezien het feit dat ik op het punt sta met HIV medicatie te beginnen, ben ik een beetje bezorgd over de keuzes van mijn dokter. Ik hoop dat je me daarmee kunt helpen. Dank Je.

antwoord

Hallo en bedankt voor uw bericht.

valacyclovir (Valtrex) behandelt inderdaad geen Candida-infecties (inclusief spruw die u lijkt te hebben). Het medicijn wordt gebruikt om terugkerende herpes en zoster virale infecties te behandelen en te voorkomen; in dit verband is het heel goed mogelijk dat uw arts Valtrex gebruikt om pijnlijke herhaling van uw gordelroos te voorkomen. Inderdaad, voor patiënten die nog geen HIV-medicijnen gebruiken, wordt preventie van herpesinfecties geassocieerd met een lagere HIV-virusbelasting en mogelijk een tragere ziekteprogressie.

persisterende Candida-infectie alleen kan een reden zijn om met HIV-behandeling te beginnen; gerichte behandeling van Candida omvat meestal het gebruik van geneesmiddelen zoals fluconazol (Diflucan).

lijkt mij dat u een eenvoudige miscommunicatie heeft over de redenen en doelen van uw behandeling(en).

ik hoop dat dit helpt.

goed zijn, met

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.