Tim Hardaway gelooft dat zijn homofobe opmerkingen uit 2007 de reden zijn waarom hij't is in de Hall of Fame

Tim Hardaway heeft het cv van een Hall of Fame basketbalspeler, maar hij zegt dat homofobe opmerkingen die hij maakte in 2007 hem ervan weerhouden te worden opgenomen.In een uitgebreid interview met Alex Kennedy van Hoops Hype, besprak de vijfvoudig All-NBA guard voor de Warriors en Heat dat hij voor de vijfde keer op de stemlijst stond voor de Naismith Hall of Fame en legde uit waarom hij nog steeds geen toegang kreeg tot de exclusieve club.

Nou, weet je, de reden dat ik niet in is vanwege wat ik zei in 2007 over homo ‘ s. Daarom ben ik er nu niet en ik begrijp het. Ik heb veel mensen gekwetst en het kwam verkeerd uit en het was echt slecht van me om dat te zeggen. Sindsdien heb ik een fout in een goed veranderd. Mijn ouders zeiden altijd: “als je iets verkeerd doet, kijk het dan in de ogen. Trek je niet terug en wees er bang voor. Maak het goed en laat mensen begrijpen dat je een fout hebt gemaakt.”En dat is wat ik deed. Ik probeer te doen wat juist is, homo ‘ s en transgenders steunen. Ik wil dat mensen ze begrijpen en begrijpen als mensen. Ze moeten niet gezien worden als “andere” mensen. Je moet ze niet bellen of naar ze kijken. Dat zijn ook mensen. Zij zouden hun leven moeten leiden zoals wij ons leven leiden en dat betekent vrijheid en plezier hebben. Ik heb met mensen van de LGBTQ-gemeenschap gesproken: “je wordt verondersteld dezelfde rechten te hebben als wij en in staat te zijn om alles te doen wat we doen. Je moet niet verstoten worden.”

het leven is te kort om elkaar hier te haten en elkaar pijn te doen. Dat begrijp ik. Maar ja, dat is de enige reden waarom ik er niet Ben en dat begrijp ik. Ik kan er niets aan doen. Je moet je builen en blauwe plekken nemen, en dat is wat ik heb gedaan. Ik probeer positief te zijn. Het doet pijn. Maar ik begrijp de gevolgen ervan . Ik begrijp waarom ik er niet ben. Ik kan alleen maar blijven leven. Mijn ouders zeiden ook altijd: “je kunt niet controleren wat je niet kunt controleren.”

tijdens een radio-interview met Dan Le Batard in 2007, Hardaway werd gevraagd over voormalig NBA center John Amaechi die onlangs was gekomen als homo. Hardaway reageerde met een homofobische tirade waardoor hij verbannen werd van de NBA All-Star festiviteiten dat jaar.

“Weet je, Ik haat homo’ s, dus ik laat het bekend zijn,” zei Hardaway. “Ik hou niet van homo’ s en ik hou er niet van om bij homo ‘ s te zijn. Ik ben homofoob. Ik vind het niet leuk. Het zou niet in de wereld of in de Verenigde Staten moeten zijn.”

Hardaway verontschuldigde zich voor zijn commentaar en heeft sindsdien gewerkt aan het worden van een betere bondgenoot voor de LGBTQ-gemeenschap, zoals beschreven in dit verhaal In The Washington Post door Tim Bontemps.In zijn 13-jarige carrière behaalde Hardaway gemiddeld 17,7 punten en 8,2 assists, terwijl hij vijf All-Star nods verdiende.

Hardaway werd niet geselecteerd als finalist voor de Hall of Fame-klasse van 2019, ondanks dat hij in aanmerking kwam voor de verkiezingen. De 2019 Naismith Hall of Fame class wordt tijdens deze cursus bekend gemaakt. de mannen laatste vier in Minneapolis begin April.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.